O skupini

Vedoželjnost polna kreativnega naboja je botrovala nastanku Likovne skupine 2002, ki je sprva delovala v okviru Turističnega društva Škofljica, leta 2010 pa je v novi obliki in s samostojnimi cilji stopila na lastno pot kot LIKOVNO DRUŠTVO 2002.

V času dolgoletnega delovanja so člani pridobili številna znanja in odkrili nova likovna izrazoslovja, saj skupna druženja spodbujajo kreativni um in širijo obzorja v različnih smereh. V okviru delavnic člani izpolnjujejo svoje likovno znanje tudi pod vodstvom različnih akademskih slikarjev.

Brez kreativnosti ne bi bilo napredka, obenem pa bi za vedno ponavljali iste vzorce, zato društvo spodbuja svoje člane, da stopijo izven svoje točke udobja, se razvijajo in odkrivajo nove barvne poteze, kompozicijske prijeme in likovne tehnike ter tako najdejo svoj slog, ki je edinstven. Člani so se skozi ta proces naučili potopiti čopič v svojo dušo in v likovna dela prenesti tudi del lastne narave.

Na delavnicah, kjer se kreativnost sprošča v dobri družbi in veselem razpoloženju, tako nastajajo številna likovna dela, ki se jih samostojno ali pa v okviru društva skozi celo leto razstavlja na številnih mestih po Sloveniji.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s